Chloe Geers

Chloé Geers (°1991, België) studeerde choreografie aan de Fontys hogeschool voor de kunsten te Tilburg. Haar humaniora genoot ze aan het MUDA, Kunsthumaniora voor Muziek & Dans te Gent.

Tijdens haar opleiding kreeg ze al de kans om actief te zijn als dansmaker. Zo werkte ze onder meer mee aan ‘Theatre of Changzhou’; een productie van Theater de Nieuwe Vorst Tilburg en was ze assistent-choreografe voor ‘Traces’, een voorstelling van Johnny Lloyd en Andre Grekhov waarin hedendaagse dans en experimentele hiphop werden samengebracht.

 

Haar afstudeervoorstelling ‘Zizi-panpan’, gecoacht door Jan Martens was te zien op enkele festivals zoals Mayday Mayday, Seasoning United C, Show & Performance festival in de plantentuin te Gent.

Chloé liet haar hiervoor inspireren door de man-vrouwrelatie. Zeker niet enkel op liefdesvlak maar ze onderzocht vooral hoe twee verschillende lichamen zich fysiek tegenover elkaar verhouden. In haar werk staat de schoonheid van de onvolledige mens centraal, net als oprechtheid van beweging.

Dit onderzoek trok ze door in haar solo ‘Tryst’ die ze creëerde voor het productiehuis DeF Donkey.

 

Chloé houdt ervan om samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere kunstenaars. Zo is ze te zien als danser in ‘Amor’, een videoclip van Illumine & I will, I swear en speelde ze op het KIPfestival 2015 in de theatervoorstelling ‘Trekheet’ van Pol Heyvaert en Miet Warlop.